DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

    Novinky 2013

 Přejeme všem našim kamarádům a známým krásné vánoce a šťastné vykročení do roku 2014!

 

21.12. A další zlatý hřeb konce roku: Vánoční výlet do Českého krasu, tzv. Memoriál, na který jezdíme s kamarády jeskyňáři (vesměs již bývalými). Letošní trasa vedla z Karlštejna kolem Dubu sedmi bratří na Malou Ameriku a přes Kubrychtovu boudu do Srbska. Hlavní zastávka byla u Geislerovy štoly, kterou někteří z nás, ti lezení chtiví, důkladně prozkoumali, místy též plazením, neboť je zčásti zavalená. Podařilo se mi zde pořídit několik fotek přezimujících netopýrů. Fotky z celé akce zde.

      

7.12. Konec roku je pro nás již tradičně spojen s vánoční besídkou Výcviku retrieverů. Strávili jsme po roce opět moc pěkný večer v hotelu Svornost v Dolních Počernicích. Zlatým hřebem večera byla již tradičně bohatá tombola s mnohými "cennostmi" včetně bažantích úlovků z úterního i dnešního honu a specielní výhrou v podobě letního tábora ve Strmilově a pekáče buchet od Jindry. A jako vždy jsme toho opět moc nevyhráli .. (že by platilo smůla v tombole, štěstí na zkouškách?, no uvidíme ...laugh)

30.11. Konopiště. Tentokrát se konaly hned dva hony najednou, a tak se psovodi ráno rozdělili na dvě skupiny. My s Denym jsme chodili celý den s partou Kolodějáků a opět jsme si užili moc prima den. Denyho baví hlavně aportování křídlovaných kusů a dnes pro ně musel i několikrát do vody. 

23.11. Bažantí hon na Konopišti. Dnešní sobotní hon byl ve znamení rekordního počtu 20 střelců, kteří se však ráno značně opozdili a tak jsme ukončili tento jinak příjemný den již po čtvrté leči. Deny mnohem více dohledával než aportoval - někteří střelci nebyli až tak skvělí jako ti z minulého honu a např. na první leči se "náš" střelec netrefil vůbec.  Potkali jsme tu opět řadu známých tváří a pořídili jsme i pár fotek z výřadu, který dnes činil 1640 kusů.

         

16.-17.11. WT trénink Blevice. Aby nám Denýsek na honech příliš nezvlčil, vydali jsme se zase po delší době upevňovat morálku na jednom z víkendových výcviků s Martinem Incédim. Deny se po skoro půlroce práce se zvěří krásně přepnul do režimu "dummík" a pořádně jsme se procvičili hlavně ve vysílání dopředu a v  handlingu. 

13.11. Bažantí hon na Konopišti.  Dnes jsme se vydali na náš první hon na Konopiště, kam jezdí i většina našich kamarádů. Strávili jsme fyzicky náročný, ale velmi příjemný den v členitých terénech největší středoevropské bažantnice. Střelců bylo sice pouhých 5, ale mušku měli výbornou a po šesti lečích tak bylo na výřadu přes 1400 kusů bažantí zvěře. 

21.10.  Dnes nám přišly výsledky genetických testů na oční vady - máme vše negativní!    GR PRA1 N/N, PRA-prcd N/N.  Na vyšetření GR PRA2 se aktuálně pracuje.

10.-13.10. Leština- Strmilov. Prodloužený víkend s Výcvikem retrieverů v Praze: cvičení se zvěří dvakrát denně i s barvou, déšť a zima po většinu dní kromě dne odjezdu, každovečerní pokec s kamarády v teplé hospůdce a na závěr soutěž Kolodějský borec, kde jsme skončili přesně uprostřed (9. z 18). Prima víkend, Evě, Jindře a Zdeničce moc děkujeme!

28.-29.9. Svatováclavský pohár (Stará Boleslav - Houštka). Moc příjemné zkoušky s výbornou organizací a již tradičně za krásného počasí; pohár vítězům tu předává svatý Václav osobně! smiley  Letos se účastníme už podruhé. PZ jsme došli v II. ceně, LZ jsme bohužel letos nedokončili. Celkové výsledky a foto od KCHLS najdete zde.

21.-22.9.  Mezinárodní všestranné zkoušky přinášení retrieverů, Kyselka-Radošov (KCHLS). Po létech tréninků a zkoušek, kdy jsme si prošli úspěchy i nezdary jsme nakonec absolvovali zkoušky nejvyšší a dosáhli až k vysněnému titulu "U". Deny prošel všemi disciplínami VZPR bez většího zaváhání a na barvě a následování dokonce s velkou pochvalou rozhodčího za nejlepší práci dne. Skončili jsme v I. ceně, na celkově 3. místě s 354 body (z 364 možných). Jsme neskutečně šťastní. Toto byl Denýskův životní výkon.

Za krásnou fotku z těchto zkoušek děkujeme Božence Míškové z Artemis Gold.

14.-15.8.  V.Západočeské derby retrieverů (Kyselka-Radošov). Úžasně zorganizované zkoušky, strávené se spoustou přátel z červnového tábora, na kterých jsme určitě nemohli chybět. Sobotní podzimky jsme bohužel tentokrát nedošli (0 na markingu), v neděli jsme se polepšili a dali SZVP v 1. ceně. Počasí bylo po oba dny velmi nevlídné - v sobotu zima, v neděli déšť celý den, ale nálada všech výborná a už se těšíme na příště (snad nám ta forma ještě chvíli vydrží smiley..)

8.9. Hon na kachny (Nalžovské Hory). Zážitky a foto v sekci Akce a výlety.

24-31.8.  Tábor s retrievery. Abychom nezlenivěli a pořádně vyladili formu před podzimní zkouškovou a loveckou sezónou, absolvovali jsme opět týdenní trénink na táboře. Tentokrát už ne v Albeři, ale v nové lokalitě Výcviku retriverů ve Strmilově. Byl to nádherný týden plný zážitků. Více ve Fotogalerii a v sekci Akce a výlety.

6.-7.7.  V.Středočeské derby retrieverů. Strávili jsme příjemný zkouškový víkend v blízkosti Prahy (Olovnice - Blevice) - slunečné počasí, dobrá organizace, milá společnost všech spolusoutěžících i rozhodčích. První den na vodkách bohužel hned na začátku padla dvojka z rákosí a II. cena, nedělní podzimky už byly v ceně I. ale s několika trojkami, takže celkově střední spokojenost a 7. místo ze 14. Hlavně, že jsme došli !

22.-23.6.  Derby ČR – Zkouška přinášení retrieverů. Na základě výsledků z minulého roku jsme se nominovali na Derby ČR - Zkoušku přinášení retriverů. Obstáli jsme v II. ceně se 174 body, z 24 účastníků jsme obsadili celkově 14. místo. Dojmy a zážitky z těchto zkoušek zde.

31.5.-9.6. - POVODŇOVÝ TÝDEN: První letošní výcvikový tábor: DOVOLENÁ S RETRIEVEREM od Artemis Gold v Kyselce. SUPER SKVĚLÁ AKCE A  NIKDO TO NEVZDAL !! Podrobné povídání v Akce a výlety.

25.-26.5. - Strávili jsme bezva víkend na dvoudenním tréninku s Martinem Incédim na Vysočině a zase po dlouhé době jsme se setkali s Denýskovou maminkou Gracy z Dražovského hájku. Podrobné povídání a fotky v sekci  Akce a výlety.

29. 4. - Deny oslavil své páté narozeniny. Denýsku, přejeme Ti hodně zdravíčka, dobrého papáníčka, mazlení, drbání na zadečku, blbnutí s kamarády a ať ti vydrží ten tvůj temperament co nejdéle.  Dort jsme tentokrát nestihli udělat, ale morková kostička byla taky moc dobrá. Ty naše věčné štěňátko, děkujeme, že tě máme! 

27.-28.4. - Nadcházející Denýskovy narozeniny jsme oslavili pracovně na WT v nádherném prostředí Českomoravské vrchoviny v Řásné u Telče. Bohužel jsme tentokrát neobstáli. Při vodní disciplíně marking + memory jsme v žabinci hustém, že by se dal krájet, druhý dummík jaksi nenašli. Ale přežili jsme walk-up, hurá! Jinak po všech stránkách báječný víkend a po třech letech konečně také setkání s naší chovatelkou Pavlou a její fletkou Árinkou.

13. 4. - Konal se již 3. ročník tradičního Prokopova poháru pořádaný naším kolodějským cvičákem. Ani tentokrát jsme nechyběli a letos se zúčastnili poprvé ve třídě top, s výsledkem 76 bodů ze 100. Více v sekci Akce a výlety.

23.3. - Zúčastnili jsme se Working testů pořádaných Retriever Sportem CZ v Rakovníku a poprvé jsme uspěli v třídě L. V hrozné zimě a konkurenci 20 psů jsme vybojovali 12. místo (51 bodů z 80) a hodnocení "obstál", jak můžete vidět v sekci Zkoušky.

Trénujeme na WT - 23. a 24.2. jsme se zúčastnili dvoudenního tréninku s Martinem Incédim v Blevicích - mokří a promrzlí za hustého sněžení v sobotu, v neděli sice za sluníčka, ale v nemenším množství sněhu. Krásné fotky pořídil jeden z účastníků, pan Petr Beneš. A tady si dvě z nich dovolujeme sdílet:

Jarní prázdniny v únoru jsme i letos strávili v Harrachově. Užili jsme si báječný týden sjezdování na Čerťáku a dlouhých procházek a řádění ve sněhu s Denýskem.

 

 

27.1. - Dnes jsme si s Denym poprvé zkusili trial, a to MFTR na Konopišti, pořádaného RK CZ. Více v sekci Zkoušky.