DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Akce a výlety 2014

 

9.-12. 10. Strmilov

Podzimní prodloužený víkend s retrievery se velmi vydařil. Cvičilo se 2x denně, my ve skupince vedené Hankou Homolkovou. Spolu s námi cvičila fenka Aimee Lenky Lupkové, goldení kluci Rony a Ben Blanky Černé a Jiřky Urbanové a labradorka Jitky Lágnerové. Počasí bylo ideální na výcvik, po ranní mlze občas vykouklo i sluníčko a poslední den na závěrečnou soutěž bylo ukázkové  babí léto. Jen vypuštěný Komorník vypadal už poněkud smutně. Večery jsme trávili v hospůdce povídáním s kamarády, slavily se úspěšné zkoušky, pilo šampaňské a po celý pobyt jsme si užívali výborného jídla a veškeré péče ochotného pana Marka. Soutěž Kolodějský borec byla pojatá jako working testy a startovalo  na ní 29 psů. Deny dostal 78 bodů z 80 a umístil se na děleném 2.-3. místě spolu s Týnou Petry Otevřelové. Kolodějským borcem se stal pro letošek Enrico z Botičským meandrů.

Vůbec se nám v neděli nechtělo domů, zůstali jsme po vyhlášení ještě celé odpoledne. Fotky z pobytu můžete vidět zde: http://lupeace.rajce.idnes.cz/Strmilov_-podzim_2014

                                                                           Foto: Lenka Lupková

WT Rakovník, 29.3.2014

Strávili jsme nádherný den v jarní přírodě se spoustou známých a kamarádů, jenom štěstí tentokrát trochu chybělo: na obou lesních disciplínách jsme sice všechny aporty přinesli ve správném pořadí, ale bohužel dvojí čůrání během disciplíny zde stálo Denyho první nulu. Na louce mi naopak udělal radost, když parádně na 18 bodů vyšvihnul disciplínu ve dvojici (společný hon s následnou dohledávkou, hodnotily se hlavně klidy a chůze u nohy). Pro všechny těžká byla disciplína double marking, kdy první, bližší aport byl do vody a druhý, vzdálenější na louce. Házeč na louce stál navíc hodně ve stínu a nebyl příliš dobře vidět. Přinést se měl jako první aport na souši, což většina psů včetně nás zaměnila a první šla pro aport do vody.Třídu L dokončilo pouze 5 psů z 17. Výsledky na webu Retriever sportu zde.