DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Novinky 2017

 

 

 

30.Prosince- Silvestrovská procházka s Výcvikem retrieverů aneb Za guláškem do Svojetic.

Společně jsme si prošli asi 5 km okruh lesem s několika soutěžními zastávkami. Nejlepší byla samozřejmě ta poslední – hledej, co do lesa nepatří (igelitka na stromě plná psích dobrůtek) – dvakrát na to místo cestou zpátky zdrhnul!  smiley Gulášek v cíli byl výborný a cestou z hospody nám chumelilo jako na horách. Fotodokumentace z celé akce zde a zde.

 

                        

                                            1.soutěžní disciplína - společné focení (naše skupina vedená Soňou Keppertovou).        

 

Prosinec, adventní čas -  doléčili jsme neduhy, absolvovali jednu "omlazovací" kúru Dornovou metodou (nově na veterinární klinice Poděbradská) a lovecká sezóna pokračuje dál.

 


2. prosince - Vánoční večírek Výcviku retrieverů. Tentokrát jsme se sešli ve Vinoři v restauraci Pod Vinořským zámkem. Letos poprvé bez tomboly, ale za to s vystoupením kouzelníka. Foto z celé akce najdete zde.

Sezóna bažantích honů

Konopiště 28.října

 

říjen-listopad. Tak trochu marodíme -  Po táboře jsme si dali nemocenskou pauzu - Denymu byla vyoperována boule - zapouzdřený podkožní zánět na boku, s kterým se léčil už od léta a z kterého se nakonec vyklubala zapíchlá osina. Takže aktuálně límec, pár stehů a klidový režim, ale do bažantů by měl být v pořádku.

Hned na to jsme se ještě seznámili s tzv. othematomem. Pravé ucho nateklé krví muselo být třikrát napíchnuto a krev vypuštěna a Deny k tomu vybral 3 balení Ascorutinu, ale naštěstí to zatím vypadá, že by se problém nemusel opakovat.

A do třetice všeho nám (zrovna do bažantích honů) vlezl ještě zánět slinivky. Naštěstí bylo vše vyléčeno bez následků a rovnou jsme pak dali Denymu udělat i celkovou preventivní prohlídku, která dopadla dobře; všechny testované hodnoty má Deny v normě včetně slinivky a štítné žlázy. Doufám tedy, že nějaký hon ještě koncem sezóny zvládneme, ale zatím to raději necháváme uležet.

12.-15. října - Podzimní výcvikový pobyt na Leštině (Strmilov). Cvičíme s Petrou Hrabětovou v goldení skupině spolu s Edgarem (Monika R.), Jaxem (Petra), Annie (Radka V.) a Barneym (Iveta L.). Bylo krásné počasí a rostly houby. Na Kolodějském borci jsme byli v týmu spolu s Růženkou a labradorem Waldíkem a skončili jsme na 2.-3. místě.

Práce v bažantnici - zahánění bažantů na Konopišti. Tuto pro nás novou loveckou práci jsme si vyzkoušeli poprvé na sv. Václava. Představovala jsem si nenáročnou procházku lesem, ale ve skutečnosti to byla pro psy docela těžká práce. Nachodili jsme spoustu kilometrů a psi museli po celou dobu slídit v terénu. Vyplašení bažanti se pak už sami vraceli zpět do svého domova v bažantnici.

září - Sezóna kachních honů. Týden po zkouškách jsme vyrazili na Horažďovicko na náš první letošní hon na kachny. Lovilo se na třech rybnících v okolí obce Nalžovské hory, pracovalo 5 psů a na výřadu skončilo 280 kusů kachní zvěře. Deny makal, co mu síly stačily, dobře chodil na aporty z vody a na první leči jsme sklidili od střelce z Německa velkou pochvalu.

            

Další týden jsme se poprvé také dostali na Tachov, kam chodí většina našich retrívřích přátel. Práce psů je tady pojata úplně jinak, než jsme zvyklí odjinud - na všech lečích jsme čekali společně většinou někde v pozadí u aut, psi slyšeli střelbu, ale většinou ani neviděli, kde se střílí a kam co padá a až po ukončení leče se šlo společně dohledávat. Na zdejší poměry to byl jeden z menších, klidnějších honů, výřad asi 900 kusů.               

9.-10. září - IX. Západočeské derby, Kyselka

Obě zkoušky, PZ a SVP jsme došli ve II. ceně a ukončili tak naši již osmou zkouškovou sezónu.

V sobotu na podzimkách jsme hned na první disciplíně dostali limitní dvojku ze slídění, kdy Deny “zkušeně“ vyhodnotil situaci, že je přece na zkouškách a na této disciplíně zásadně nikdy nic není a netřeba se tedy strhat hned na začátku.smiley Všechno ostatní už bylo v pohodě, nejraději máme vždycky vlečku s králíkem a toho si i tentokrát přinesl s potěšením. Na vodkách se nám zase po dlouhé době povedla záměna na handlingu. Je ovšem pravda, že jsem si taky mohla vybrat tu lehčí variantu a poslat na kachnu, kterou viděl padat …  no, asi nemám ráda lehké varianty.

Nicméně, nešlo mi ani tak o body nebo o pořadí, ale hlavně dojít a splnit si jedno dlouhodobé přání, abychom naše poslední zkoušky došli právě tady v Kyselce.

19.-26. srpna – výcvikový tábor Strmilov

Cvičíme ve fletí skupině Zdenky Šrenkové, ještě je s námi také labradorka Bafy.  Cvičení jsme zvládli, Strmilovskou Šlápotu, Komorník i barvu došli. Počasí příjemné tak akorát na cvičení. Houby moc nerostly, koupání v Komorníku až na konec pobytu. Večerní posezení u vína letos zpestřené háčkováním chobotniček pro nedonošená miminka – tedy ti, co to umí (Evička K. s jejím háčkováním na nástupech a večer s čelovkou byla úžasná !). 

 

12.-13. srpna – ZPR Čertovo Břemeno.

Zcela neplánovaná akce, na kterou jsme se přihlásili jako náhradníci pouhý týden před zkouškami. Denymu je devět let a tři měsíce, a tak jeho rychlost už není to, co bývávalo. Nicméně, DOŠLI  JSME! Body jsme neztratili za rychlost, ale za záměnu aportů na druhé disciplíně - handlingu na poli. S tím byla spojená i ztráta bodů za poslušnost, a dále jsme ztratili ještě dva body za dohledávku dvou kusů ve čtverci, čímž jsme skončili ve III. ceně jako 16. z 24 účastníků.  Potěšil mne výkon na vodě, kterou jsme došli ve čtyřkách včetně těžké dohledávky kachny v rákosu. Aby se jelo v neděli dříve domů, přidali nám rozhodčí v sobotu ještě další disciplíny, které by se normálně šly až další den – pro nás to byl čtverec v lese a vodění. Rozhodčí byli letos zvláště přísní na přinášení, takže kompletní sbírka čtyřek za všechna přinášení potěšila. Jinak po všech stránkách příjemný víkend, hodně kamarádů a známých, krásná příroda, výborná organizace.

9.-18. června – Dovolená s retrieverem, Kyselka. Letos už osmý ročník, my jsme byli potřetí. Letošní rok jsme kromě výcviku věnovali také hodně výletům  – na Andělskou horu, na Bučinu, nebo do nově otevřeného Mattoniho muzea. Na cvičení jsme byli ve skupině Petra Vacka. Jezdilo se tradičně na Bražec a dvakrát jsme jeli na lesní disciplíny do Vojkovic, kde jsme si procvičili i barvy. Ty byly docela náročné, bylo teplo a terén hustě zarostlý od loňska. Deny pracoval po všech 7 dní jak nejlépe uměl a na závěrečném Doupovském poháru si dal záležet a prošel včechny disciplíny se čtyřkami, jen s jednou pomocnou trojkou. Disciplíny byly: dohledávka kachny v rákosí, handling na dva kusy na poli, kachna z hluboké vody, handling na dvě kachny, marking a vodění. Zábava na táboře byla kapitola sama o sobě – na Derby Ontário a nedělní rafty budeme dlouho vzpomínat. A ještě několik odkazů na fotky: náš Facebook: zde a zde.           Rafty Ohře            Derby Ontário              Naše skupina

18.-21. května - prodloužený víkend na Leštině (Strmilov). Tábor ve znamení převážně pěkného počasí a letos poprvé se zakončením podzimními zkouškami (KPZ Kunžak pod patronací KCHLS). Cvičili jsme ve skupině Davida Kepperta - v roli cvičitele to byla Davidova premiéra. Chatku jsme dostali tentokrát velkou u vody a Denýsek se v ní musel porovnat se třemi goldeními slečnami Evy Nohavicové, ale vše jsme zvládli. Chtěla jsem už letos Denyho trochu šetřit, a tak jsme se na závěrečné podzimky nepřihlásili. Nakonec mi to bylo docela líto, protože po všechny dny pracoval neobyčejně dobře a s velikým elánem.

        

29.dubna - Deny slaví 9.narozeniny. Moc rychle to všechno utíká. Tolik let bylo pořád něco před námi, nějaké "až jednou"... naše první podzimky (co nám to tenkrát dalo práce!), náš první hon, naše první všestranky (to byl splněný sen!), MSR,  ... byly to úžasné roky a poznali jsme za tu dobu spoustu skvělých lidí. Letos už asi zkouškovat nikde nebudeme, těžko soutěžit se psy o tři generace mladšími. Přejeme Ti, Denýsku, hlavně zdraví a nic než zdraví. Ještě pár dobrých let běhat po loukách a plavat v našem rybníku, jezdit na tábory a snad i nějaké ty hony na podzim ještě spolu dáme.

 

9. dubna jsme si užili nádhernou jarní neděli na Prokopově poháru. Letos poprvé ve třídě Seniorů, skončili jsme na 4.-5. místě spolu s Lexy se Zuzkou. Na prvním místě v naší skupině skončila dvanáctiletá goldenka Editka (Edith Artesia Bohemica). Více povídání, Fotky od Magdy a Výsledky všech čtyř tříd můžete vidět zde.

Březen – duben. Jarní procházky, obligátní každoroční focení u sněženek a fialek a cvičící výjezdy s Výcvikem retrieverů.

Leden-únor.  Velmi povedená zima se spoustou sněhu i v Praze a tuhé mrazy. Chodíme k zamrzlým rybníkům nebo do Klánovického lesa a dostali jsme se i na jeden z posledních honů na Konopišti - to vše zdokumentováno v sekci Fotogalerie.  Mezi svátky Deny absolvoval  preventivní lékařské vyšetření s výsledkem: vše v normě – zdravý pes, a to včetně štítné žlázy. Deny je  stále aktivní a akční důchodce, jen ta rychlost už není  jako dřív.